@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Tosty
z mozzarellą
Składniki:
  • 8 kromek chleba tostowego
  • 1 kulka mozzarelli
  • 2 łyżki masła + łyżka oleju
  • 150 ml mleka
  • 1/2 szklanki mąki
  • 2 jajka
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie:
  1. Mozzarellę pokroić w plasterki.
  2. Na kromkę chleba położyć 2 plasterki sera i przykryć drugim chlebem.
  3. Do głębokiego talerza wlać mleko, do drugiego wsypać mąkę, do trzeciego wbić 2 jajka. 
  4. Dwie kromki chleba tostowego przełożone mozzarellą zanurzyć w mleku, następnie obtoczyć w mące, na końcu w jajku. Smażyć na maśle z olejem, z obu stron. Podawać na ciepło.