@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Tosty francuskie
z chałki z serem i jajkiem
Składniki:
  • 1/2 chałki lub 2 słodkie bułki
  • 1/2 szklanki mleka lub śmietanki
  • 2 jajka
  • słodki twarożek
  • miód
  • cukier puder
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie:
  1. Chałkę pokroić w kromki o grubości 1 cm.
  2. Jajka rozbić do głębokiego talerza i roztrzepać.
  3. Do drugiego talerza wlać śmietankę lub mleko.
  4. Na patelni rozgrzać masło.
  5. Kromki chałki obtaczać najpierw w śmietance, potem w jajku i smażyć na patelni z obu stron na złoty kolor.
  6. Po nałożeniu na talerz posypać cukrem pudrem. Podawać z twarożkiem i miodem.