@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Sznycle wieprzowe
w sosie z mascarpone i pesto
Składniki:
  • 300 g ryżu
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżeczka oregano
  • 100 ml bulionu
  • łyżka pesto bazyliowego
  • 4 łyżki sera mascarpone
  • 2 łyżki oleju
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie:
  1. Sznycle wieprzowe myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Mięso nacieramy pieprzem, solą, oregano i posiekanym czosnkiem.
  2. Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażamy sznycle z obu stron po pół minuty, a następnie podlewamy bulionem, przykrywamy i gotujemy jeszcze 10 minut.
  3. Mascarpone łączymy z pesto i podgrzewamy lekko (nie można zagotować!). Gorące sznycle podajemy w towarzystwie sosu.