mój
ulubiony
POLOmarket
E-SKLEP
Gazetki Promocyjne
POLOkarta i aplikacja
Strefa dla Biznesu
Kariera
Kontakt
Listy zakupowe
pl
en
de
Przepis na:
Sznycle wieprzowe
w sosie z mascarpone i pesto
Składniki przepisu:
300 g ryżu
sól
pieprz kolorowy
3 ząbki czosnku
łyżeczka oregano
100 ml bulionu
łyżka pesto bazyliowego
4 łyżki sera mascarpone
2 łyżki oleju
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
Sznycle wieprzowe myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Mięso nacieramy pieprzem, solą, oregano i posiekanym czosnkiem.
Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażamy sznycle z obu stron po pół minuty, a następnie podlewamy bulionem, przykrywamy i gotujemy jeszcze 10 minut.
Mascarpone łączymy z pesto i podgrzewamy lekko (nie można zagotować!). Gorące sznycle podajemy w towarzystwie sosu.
NEWSLETTER
ZAPISZ SIĘ
Odbierz swój POLOmagazyn!