Przepis na:
Szaszłyki
z karkówki
Składniki przepisu:
1 kg karkówki bez kości
oliwa z oliwek
sól
pieprz
papryka
natka pietruszki
sos pomidorowy
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
Karkówkę umyj, osusz, pokrój na około pięciocentymetrowe kawałki, a następnie przypraw solą i pieprzem.
Pokrojone mięso nadziej na patyczki (najlepiej po 6 kostek).
Na patelni rozgrzej oliwę. Smaż szaszłyki po kilka minut z każdej strony.
Tak przygotowane mięso włóż do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na około 10 minut.
W międzyczasie pokrój w plastry paprykę. Dodaj ją do szaszłyków i piecz z mięsem przez chwilę.
Szaszłyki z karkówki podawaj udekorowane pietruszką, grillowaną papryką, podlane sosem pomidorowym.
Idealnie smakuje z frytkami lub pieczonymi ziemniakami z rozmarynem.