@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Skrzydełka kurczaka
w miodowej skorupce
Składniki:
  • 800 g skrzydełek z kurczaka
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • sól
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie:
  1. Skrzydełka umyć, osuszyć i podzielić. Całe skrzydełko trzeba przekroić w 2 miejscach, czyli na stawach. Odrzucić najcieńszy kawałek. Dwa pozostałe przełożyć do miski.
  2. Wymieszać dokładnie miód z musztardą, majonezem, ketchupem, obiema paprykami i kilkoma szczyptami soli. Obtoczyć w marynacie skrzydełka i pozostawić na co najmniej 1 godzinę w lodówce (skrzydełka można również pozostawić na całą noc).
  3. Skrzydełka razem z marynatą przełożyć do blachy do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 40 minut. W czasie pieczenia skrzydełka należy odwrócić na drugą stronę.
  4. Podawać z ziemniakami, ryżem lub chlebem.