Sałatka
Przepis na:
Sałatka
śledziowa
Składniki przepisu:
  • 250 g płatów śledziowych w oleju
  • 300 ml grzybków leśnych lub pieczarek w occie
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz czarny lub ziołowy do smaku
  • 1 łyżeczka cukru
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
  1. Płaty śledziowe odsączyć z oleju i osuszyć na ręczniku papierowym. Pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski.
  2. Grzybki odlać z zalewy, odsączyć na sicie i pokroić w kostkę. Cebulę i ogórki bardzo drobno posiekać.
  3. W misce wymieszać śledzie, grzybki, cebulę i ogórki. Przykryć folią i wstawić do lodówki na minimum 12 godzin. Po wyjęciu z lodówki doprawić solą, pieprzem oraz cukrem.