Sałatka ryżowa
Przepis na:
Sałatka ryżowa
do pracy
Składniki przepisu:
  • 1 szklanka ryżu
  • 1 łyżka przypraw ziołowych
  • 50 g szynki
  • sól oraz czarny pieprz do smaku
  • 50 g sera żółtego
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 cebule
  • garść poszatkowanej zielonej pietruszki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 papryki konserwowe
  • 2 łyżki oleju
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
  1. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu.
  2. Cebulę obrać, pokroić w plasterki i usmażyć na złoty kolor na patelni.
  3. Szynkę oraz ser żółty pokroić w drobną kostkę.
  4. W misce wymieszać ciepły ryż z szynką, serem żółtym, podsmażoną cebulą, pietruszką, kukurydzą, ziołami, pokrojoną papryką konserwową, majonezem oraz solą i pieprzem.
  5. Przełożyć w pudełko śniadaniowe i zjeść w pracy.