Sałatka Cezar
Przepis na:
Sałatka Cezar
na drugie śniadanie
Składniki przepisu:
  • 1 sałata lub mix sałat
  • 1 łyżka masła
  • 3 jajka
  • zioła, sól, pieprz
  • 12 plastrów boczku
  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 cebulki dymki
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • sos majonezowy lub sos Ocetix
  • 2 łyżki oleju
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
  1. Jajka ugotować na twardo, schłodzić, obrać ze skorupek i pokroić na 8 części.
  2. Boczek usmażyć na suchej patelni.
  3. Kurczaka umyć, pokroić w paseczki. Obsypać solą, pieprzem i ziołami. Smażyć na tłuszczu, który wytopił się z boczku, w razie potrzeby dodać olej i/lub masło.
  4. Na 3 talerzach ułożyć sałatę, dodać kurczaka, plastry boczku, poszatkowane zioła, pokrojone jajka i polać sosem majonezowym. Podawać.