@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Ryba
w papilotach
Składniki:
  • 400 g ryby (po 100 g na osobę)
  • oliwa
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • mała cukinia
  • 2 marchewki
  • 3 ugotowane ziemniaki
  • 1 cytryna pokrojona w plasterki
  • zioła
  • sól i pieprz
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie:
  1. Obie papryki pokroić w kostkę, pozbywając się wcześniej gniazd nasiennych.
  2. Marchew obrać, pokroić w plastry.
  3. Cukinię oraz cytrynę umyć i pokroić w talarki.
  4. Rybę obmyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Włożyć do miski i skropić sokiem z cytryny. Posolić, obsypać pieprzem.
  5. Na kawałkach papieru do pieczenia ułożyć pokrojone w plastry ziemniaki, marchew, cukinię, posypać ziołami, ułożyć rybę, kilka łyżeczek papryki i plaster cytryny. Zawinąć tak, aby para się nie wydostawała i ułożyć pakunki na blasze. Piec około 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Przed podaniem otworzyć, skropić oliwą i udekorować według uznania.
  6. Podawać z kefirem, maślanką lub jogurtem.