@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Pomidorki grillowane
z fetą na zielonej sałacie
Składniki:
  • 2 gałązki pomidorków koktajlowych
  • 100 g sera feta
  • 2 cebulki dymki
  • sałata
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 łyżka cukru pudru
  • zioła
  • 2 ząbki czosnku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie:
  1. Pomidorki umyć, oprószyć cukrem, wymieszać w oliwie i posiekanym czosnku. Wstawić na blaszce do piekarnika i piec jakieś 10-15 minut.
  2. Fetę pokroić w paski. Dodać do pomidorów na ostatnie 5 minut pieczenia.
  3. Sałatę umyć, a dymkę posiekać.
  4. Układać w miskach sałatę, dymkę, fetę i gałązki pomidorów. Polać sosem z pieczenia i posypać ziołami.