@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Pasta z grillowanej papryki
Składniki:
  • 3 czerwone papryki
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • sok z cytryny
  • szczypta cukru
  • pieczywo na grzanki
  • 200 ml jogurtu typu greckiego
  • świeży szczypiorek
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie:
  1. Papryki grilluj, aż skórka zacznie sama odchodzić. Oczyść je ze skóry i pestek, a następnie zblenduj z pozostałymi składnikami pasty.
  2. Pieczywo pokrój na cienkie kromki, ukłóż na grillu (najlepiej lekko pokropione aromatyczną oliwą) i opiekaj kilka minut.
  3. W międzyczasie pokrój drobno szczypiorek i wymieszaj go z jogurtem na gęsty sos.
  4. Ciepłe grzanki mocz w sosie i zagryzaj kęs po kęsie.