@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Paella z kurczakiem
cukinią i szpinakiem
Składniki:
  • 500 g kurczaka
  • 2 cukinie
  • 200 g liści szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 6 łyżek oliwy
  • 300 g ryżu
  • 1 litr rosołu
  • 8-10 nitek szafranu
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie:
  1. Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w nieduże kawałki. Na oleju podsmażamy kurczaka, wyjmujemy go i szklimy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek.
  2. Do cebuli i kurczaka dodajemy suchy ryż i przesmażamy minutę, mieszając.
  3. Do gorącego rosołu dodajemy szafran. Wlewamy chochlę gorącego bulionu i gotujemy mieszając aż ryż wchłonie cały płyn. Powtarzamy wlewanie bulionu aż ryż będzie miękki.
  4. Dodajemy pokrojone w kostkę cukinie i liście szpinaku. Gotujemy jeszcze 2-3 minuty, wyłączamy grzanie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.