@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Młode warzywa
z kremem estragonowym
Składniki:
  • pęczek młodej marchwi
  • łyżeczka estragonu
  • sól i pieprz
  • kasza kuskus
  • garść groszku
  • 1 pęczek szparagów
  • 2 małe cukinie
  • 1/2 główki brokuła
  • kilka młodych ziemniaków
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1 szklanka mleka
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie:
  1. Marchew obrać. Groszek umyć. Ziemniaki, cukinię oraz brokuł umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. W parowarze ułożyć warzywa i gotować na parze około 15 minut do czasu, aż wszystkie będą miękkie. Na ostatnie 3 minuty dodać groszek.
  2. W garnku rozpuścić łyżkę masła, dodać mąkę i przesmażyć. Zdjąć z ognia, wlać mleko, energicznie wymieszać i zagotować. Doprawić solą, pieprzem oraz estragonem.
  3. Kaszę kuskus zalać gorącą wodą.
  4. Na talerzu ułożyć kaszę kuskus, polać sosem i poukładać warzywa. Podawać.