@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Makaron
z warzywami
Składniki:
  • 400 g makaronu rurki
  • ser do posypania
  • 250 g pomidorów
  • garść liści szpinaku
  • 50 g boczku
  • dwie garście groszku w strączkach
  • 1 cukinia
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • bazylia
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie:
  1. Makaron wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować.
  2. Na patelnię wlać olej, dodać pokrojony w słupki boczek i smażyć przez chwilkę.
  3. Cukinię pokroić w plasterki, dodać do boczku. Na koniec dorzucić liście szpinaku, groszek, pomidory i rozdrobniony czosnek. Przesmażyć przez chwilę. Na patelnię wrzucić odcedzony makaron, zamieszać kilka razy i podawać posypany tartym serem.