@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Krem
kawowy
Składniki:
  • 2 tabliczki gorzkiej lub deserowej czekolady
  • 500 ml śmietany tortowej 36%
  • 3 łyżki drobnej kawy rozpuszczalnej
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie rodzynek w czekoladzie
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie:
  1. Śmietanę schłodzić w lodówce.
  2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 1-2 łyżkami śmietany. Dodać kawę rozpuszczalną i dokładnie wymieszać tak, aby nie było grudek. Masę przestudzić, powinna być płynna, ale letnia.
  3. Śmietanę ubić z cukrem tak, aby była puszysta. Ciągle ubijając, dodać masę czekoladową. Przełożyć do pucharków i schłodzić w lodówce. Przed podaniem posypać rodzynkami w czekoladzie i kawą rozpuszczalną.
  4. Krem kawowy można podać z biszkoptami.