Kotleciki
Przepis na:
Kotleciki
z łososia
Składniki przepisu:
  • 200 g łososia
  • sok z cytryny
  • 600 g ziemniaków
  • olej
  • szczypta cukru pudru
  • pęczek koperku
  • 2 jajka
  • 1 szklanka bułki tartej
  • olej do smażenia
  • sól
  • mieszanka sałat
  • ogórek
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
  1. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie.
  2. Łososia umyć, osuszyć, posolić i ugotować na parze przez 10 minut.
  3. W misce rozgnieść ziemniaki, rozdrobnić łososia, dodać poszatkowany koperek, jajka i 1/2 szklanki bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem. Formować kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na patelni z obu stron.
  4. Olej połączyć z sokiem z cytryny, szczyptą soli, pieprzu i cukru. Ogórek obrać, koperek pokroić. W misce wymieszać umyte sałaty z pokrojonym w plastry ogórkiem, koperkiem i dressingiem. Nakładać na talerz razem z kotlecikami z łososia.