@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Kieszonki schabowe
ze szpinakiem i mozzarellą
Składniki:
  • 4 kotlety schabowe
  • 25 dag szpinaku
  • 4 plastry sera mozzarella
  • 1 łyżka masła
  • olej
  • ząbek czosnku
  • pieprz i sól
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie:
  1. Każdy kotlet nacinamy z jednej strony tak, by powstała głęboka kieszonka.
  2. Następnie delikatnie rozbijamy, a rozbite kotlety posypujemy solą oraz pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce.
  3. Szpinak myjemy i odcinamy ogonki. Obgotowujemy w osolonym wrzątku, a następnie odsmażamy na maśle. Dodajemy posiekany czosnek i przyprawiamy do smaku.
  4. Do przygotowanych wcześniej kieszonek wkładamy plaster sera i 1-2 łyżki szpinaku.
  5. Kieszonki spinamy i smażymy na patelni grillowej.

Życzymy smacznego.