@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Karkówka w piwie
z pikantnymi pulpetami
Składniki:
  • 500 g karkówki
  • odrobina pieprzu
  • 250-270 g sera białego
  • 2 pęczki pietruszki
  • 3 łyżki chrzanu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 500 ml ciemnego piwa
  • 2 cebule
  • 6-8 marchewek
  • 100 g pieczarek
  • 2 kalarepy
  • 160 g mąki
  • listek laurowy
  • szczypta soli
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie:
  1. Karkówkę pokroić na kawałki, posolić, obsypać pieprzem i obtoczyć w mące. Usmażyć na patelni.
  2. Mięso przełożyć do garnka. Dodać piwo, pokrojoną w piórka cebulę, pieczarki, obrane i pokrojone w kostkę kalarepki oraz marchewki i przyprawy. 
  3. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 1½ godziny. 
  4. W misce wymieszać mąkę z serem, poszatkowaną natką i pietruszki, proszkiem i chrzanem. Uformować pulpeciki, włożyć do garnka i dusić jeszcze około 15-20 minut.