@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Kanapki
na gorąco
Składniki:
  • 3 kajzerki lub inne okrągłe bułki
  • kilka plasterków konserwy turystycznej lub kiełbasy
  • 100 g żółtego sera
  • 1 cebulka dymka
  • 1 pomidor
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie:
  1. Pomidora umyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce a kiełbasę rozdrobnić. W misce wymieszać ser, konserwę, pomidora, poszatkowaną dymkę i pieprz mielony.
  2. Bułki przekroić na pół, lekko ugnieść miąższ lub wyjąć jego niewielką część. Nałożyć masę serową i zapiekać w piekarniku przez kilka minut. Bułki muszą być gorące i chrupiące.