Gulasz
Przepis na:
Gulasz
meksykański
Składniki przepisu:
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • zioła
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 łyżka pikantnej papryki
  • czosnek suszony
  • sól
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 bulwy selera
  • 120 g fasolki szparagowej
  • koncentrat pomidorowy
  • 400 g pomidorów z puszki
  • 50 g masła
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
  1. Cebulę, marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć kilka minut na maśle.
  2. Warzywa przełożyć do garnka, dodać odlaną fasolę z puszki, kukurydzę, pomidory, koncentrat i przyprawy. Dusić pod przykryciem około 20 minut.