Przepis na:
Grillowane żeberka wieprzowe
w domowym sosie barbecue
Składniki przepisu:

    marynata do żeberek

    • 100 g miodu wielokwiatowego
    • 100 ml przecieru pomidorowego
    • 50 ml octu winnego
    • 50 ml sosu sojowego
    • 5 ząbków czosnku
    • kilka gałązek świeżego tymianku

    Składniki

    • 1 kg żeberek
    Dodaj wszystkie
    Brak wybranej listy zakupowej
    Przygotowanie przepisu:
    1. Umyj żeberka, oczyść je i podziel na porcje równej wielkości.
    2. Wymieszaj wszystkie podane składniki, aby otrzymać idealny smak domowego barbecue.
    3. Tak przygotowaną, chłodną marynatą zalej żeberka. Wszystkie kawałki mięsa powinny być w niej zanurzone. Całość odstaw do lodówki na noc.
    4. Następnego dnia upiecz żeberka na grillu na złocisty kolor, będą soczyste w smaku!