Grillowane podudzia
Przepis na:
Grillowane podudzia
z kurczaka z curry i chili
Składniki przepisu:
  • 8 podudzi (lub udźców) z kurczaka
  • 2 łyżeczki mieszanki curry
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 4 łyżki gotowego słodkiego sosu chili
  • 2 łyżki sosu sojowego z buteleczki
  • łyżeczka białego lub czerwonego octu ryżowego
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

1. Dzień przed grillowaniem szykujemy marynatę.

2. Łączymy ze sobą curry, słodką paprykę, sosy chili i sojowy, ocet.

3. Mięso nacieramy przyrządzoną marynatą, polewamy pozostałością marynaty, przykrywamy denkiem lub folią i wstawiamy na całą noc do lodówki.

4. Zimne i zamarynowane podudzia wyjmujemy z lodówki 2–3 godziny przed pieczeniem.

5. Kładziemy na ruszt na średnio rozpalonym ogniu i grillujemy po 20 minut z każdej strony, najlepiej pod przykryciem.