@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Grillowane podpłomyki z salsą
Składniki:
  • 1 czerwona papryka
  • 3 awokado
  • 100 g sera feta
  • 1 żółta papryka
  • 2 świeże pomidory
  • 1 ogórek
  • sok z 1 cytryny
  • czosnkowa oliwa z oliwek
  • sól i pieprz
  • cukier
  • świeża kolendra
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie:

na salsę:

  1. Papryki, pomidory i ogórka pokrój w kostkę, dopraw do smaku, dodaj oliwę i zamieszaj.
  2. Odstaw do lodówki na 2 godziny. Dip należy serwować dobrze schłodzony z pokrojonym w kostkę serem feta oraz kawałkami awokado, posypanymi kolendrą.
  3. Sałatkę możesz też wykonać w wersji grillowanej: obierz i rozkrój awokado na łódeczki, ułóż je na grillu, a we wgłębienia włóż kostki fety i połówki pomidorków – pokropione oliwą i posypane kolendrą. Piecz kilka minut, aż awokado zmięknie.

 

podpłomyki:

  1. Podpłomyki przygotuj  z półproduktów: podpiecz ciasto na pizzę w piekarniku, a gdy się wystudzi potnij w trójkąty.
  2. Przygotowane podpłomyki wrzucaj na grilla do podgrzania – najlepiej pokropione oliwą lub muśnięte masłem z pietruszką.
  3. Jedz z salsą z awokado i fetą na zimno lub grillowanymi łódeczkami awokado, maczanymi w salsie.