Grillowane kanapki
Przepis na:
Grillowane kanapki
z piersią kurczaka
Składniki przepisu:
  • 2 piersi z kurczaka
  • sos majonezowy z koperkiem
  • 3 łyżki ketchupu
  • ser żółty tarty
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 łyżeczka octu
  • przyprawy do kurczaka
  • 1 ogórek wąż
  • koperek
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
  1. Piersi kurczaka umyć, docisnąć dłonią do blatu i przekroić na 2 lub 3 części, aby powstały cienkie kotlety.
  2. W misce wymieszać ketchup z majonezem, sokiem i skórką otartą z cytryny, cukrem pudrem, octem i przyprawą do kurczaka. Obtoczyć kotlety z piersi i zostawić na minimum 15 minut.
  3. Kotlety otrzepać z marynaty, posolić i smażyć na patelni grillowej.
  4. Bułki lub pieczywo tostowe podpiec.
  5. Na kanapkach ułożyć sos majonezowy, na nich gorące piersi z kurczaka. Podać z poszatkowanym ogórkiem wymieszanym z koperkiem.