@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Grillowana kaszanka
z marmoladą cebulową
Składniki:

    marmolada cebulowa

    • 5 dużych czerwonych cebul
    • 5 łyżek cukru
    • ocet balsamiczny
    • olej

    purre z kalafiora

    • 1 kalafior
    • 50 g masła
    • 50 ml śmietanka 18%
    • gałka muszkatołowa
    • sól i pieprz

    Składniki

    • 1 kg kaszanki
    Dodaj wszystkie
    Brak wybranej listy zakupowej
    Przygotowanie:

    marmolady cebulowej:

    1. Pokrojoną w piórka cebulkę smaż na patelni na małej ilości oleju.
    2. Dolej ocet balsamiczny, dodaj cukier i szczyptę soli.
    3. Zmniejsz ogień i od czasu do czasu mieszaj, aż cebulka uzyska gęstą konsystencję.
    4. Marmoladę podawaj na ciepło lub zimno.

     

    puree z kalafiora:

    1. Ustaw piekarnik na 180 stopni celsjusza i piecz w nim świeży kalafior przez 20 minut. Następnie zblenduj go – puree masz już gotowe.
    2. Podgrzej w garnku śmietankę, pamiętaj, aby zmniejszyć ogień i mieszać co jakiś czas.
    3. W śmietance rozpuść masło i wmieszaj kalafiorowe puree.
    4. Całość do smaku dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
    5. Kaszankę opiekaj klasycznie na grillu z jednej i drugiej strony.
    6. Podawaj z marmoladą oraz puree.