Białka ubić na sztywno, wsypywać cukier, ubijać, żeby powstała gładka masa. Dodać żółtka i miksować. Dosypać oba gatunki mąki oraz proszek do pieczenia – wymieszać. Spód tortownicy o wymiarze 24x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wyłożyć do blaszki, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni i piec około 15 minut. Zostawić do wystudzenia.
Zagotować 700 ml zielonego soku. Budynie rozpuścić w pozostałym soku, po czym dodać je do gotującego się płynu. Ciągle mieszając, doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć ogień. Gdy masa osiągnie temperaturę pokojową zmiksować ją z masłem i wyłożyć na zimny biszkopt. Na masie ułożyć ciastka Milka Jaffa. Wstawić do lodówki do stężenia.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 250 ml wrzącej wody, wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, dodać zimną galaretkę i miksować jeszcze kilkanaście sekund. Masę wyłożyć na ciastka i wstawić do lodówki.
W 700 ml wody rozpuścić galaretkę agrestową. Schłodzić, wylać na zimną masę śmietanową i pozostawić do stężenia. Przed podaniem poukładać na ciastku pokrojone w plastry obrane kiwi.