@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Ciasto
marchewkowe
Składniki:

    Krem

    • 1 opakowanie serka mascarpone
    • orzechy do dekoracji

    Składniki

    • 3 jaja
    • 1 szklanka cukru
    • 1/2 szklanki oleju roślinnego
    • 250 g drobno startej marchewki
    • 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
    • 2 szklanki mąki
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 2 łyżeczki cynamonu
    • szczypta soli
    Dodaj wszystkie
    Brak wybranej listy zakupowej
    Przygotowanie:
    1. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
    2. W misce wymieszać jajka z cukrem, lekko ubijając. Dodać olej, mąkę, orzechy, proszek do pieczenia, cynamon i drobno startą marchew.
    3. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy o wymiarach 20x20 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut do czasu, aż wbity patyk będzie zupełnie suchy. Ciasto wystudzić.
    4. Wymieszać serek z cukrem.
    5. Ciasto przekroić w poprzek na dwie części, posmarować kremem mascarpone, pokroić na kawałki. Wierzch udekorować orzeszkami.