@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Brownie
z masą makową
Składniki:
  • 400 g czekolady deserowej lub gorzkiej
  • 200 g masła
  • 1 szklanka masy makowej
  • 2 kubki mąki
  • 6 jajek
  • 5 łyżek kakao
  • 200 ml śmietany 36%
  • 3 szklanki cukru
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie:
  1. Cukier ubić z całymi jajkami.
  2. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z masłem i śmietaną.
  3. Delikatnie zmieszać ubite jajka z przestudzoną, ale nadal płynną czekoladą, masą makową oraz mąką.
  4. Formę do pieczenia wyłożyć papierem, przelać masę ciasta i piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.