@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Blok
czekoladowy
Składniki:
  • 50 g mleka pełnotłustego w proszku
  • 1 szklanka cukru
  • 100 g masła
  • 6 łyżek kakao
  • 100-120 ml mleka lub wody
  • kilka ciasteczek kruchych
  • 50 g migdałów
  • 50 g rodzynek
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie:
  1. W rondelku rozpuścić masło, dodać do niego mleko, cukier i kakao. Gdy wszystko się połączy przelać do miski.
  2. Do płynnych składników dodać mleko w proszku i wymieszać mikserem do czasu otrzymania gładkiej masy.
  3. Do masy dodać orzechy, migdały, ciastka oraz rodzynki. Wymieszać delikatnie łyżką, aby ich nie pokruszyć.
  4. Niedużą formę keksową o wymiarach 17x8x8 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę czekoladową i wygładzić powierzchnię.
  5. Blok czekoladowy schłodzić przez kilka godzin. Podawać pokrojony w plastry.