@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Biała kiełbasa
na parze z sosem curry
Składniki:
  • 500 g białej kiełbasy
  • oregano
  • 100 g majonezu
  • 100 g gęstego jogurtu naturalnego
  • pół łyżeczki miodu
  • sól i pieprz
  • łyżeczka przyprawy curry
  • pół ząbka czosnku lub szczypta czosnku suszonego
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie:
  1. Kiełbasę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy oregano, układamy w parowarze i parujemy 20 min.
  2. Do miseczki przekładamy majonez i jogurt, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, miód, przyprawę curry oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy aż wszystkie składniki połaczą się.
  3. Ugotowaną białą kiełbasę porcjujemy i podajemy z bukietem sezonowych warzyw oraz kleksem sosu curry.