@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Banany smażone
w karmelowym sosie
Składniki:
  • 3 banany
  • listki mięty
  • 50 g masła
  • 3 łyżki cukru pudru
  • szczypta mielonego cynamonu
  • orzeszki po posypania
  • bita śmietana
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • lody
  • 50 ml słodkiej śmietanki
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie:
  1. Banany obrać, przekroić na pół i skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Obtoczyć w cukrze pudrze i smażyć na maśle na złoty kolor. Przełożyć na talerz. Na patelnię wlać śmietanę i dokładnie wymieszać.
  2. Na talerzu ułożyć banany, polać sosem, podawać z lodami, bitą śmietaną i miętą.