mój
ulubiony
POLOmarket
E-SKLEP
Gazetki Promocyjne
POLOkarta i aplikacja
Strefa dla Biznesu
Kariera
Kontakt
Listy zakupowe
pl
en
de
Przepis na:
Spaghetti bolognese
Składniki przepisu:
400 g makaronu spaghetti
świeża bazylia i pomidorki cherry do dekoracji
400 g mięsa mielonego
2 cebule
kieliszek białego wina
puszka krojonych pomidorów
3 ząbki czosnku
50 ml oliwy
sól morska
chili
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z przepisem z opakowania.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy posiekaną w drobną kosteczkę cebulę.
Do cebuli dodajemy mięso i krótko przesmażamy, rozdrabniając je drewnianą łopatką.
Dodajemy pomidory, czosnek pokrojony w cienkie plasterki, wino i gotujemy ok. 10 minut. Doprawiamy do smaku solą i chili.
Do sosu dodajemy makaron, mieszamy wszystko i rozkładamy na talerze.
Ozdabiamy świeżą bazylią i pomidorkami cherry.
NEWSLETTER
ZAPISZ SIĘ
Odbierz swój POLOmagazyn!