Pstrąg pieczony
Przepis na:
Pstrąg pieczony
z warzywami
Składniki przepisu:
  • 2 pstrągi
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 cebula
  • 4 łyżki masła
  • sól i pieprz
  • tymianek
  • cytryna
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
  1. Warzywa kroimy w zapałkę, układamy w blaszce do pieczenia, posypujemy solą, pieprzem i tymiankiem, mieszamy. Na wierzchu warzyw rozkładamy małe kawałeczki masła (ok. 2 łyżki). Pieczemy 20 min. w 180 st. Pstrągi myjemy i osuszamy.
  2. Skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem i tymiankiem.Tak przygotowane ryby układamy na warzywach, na nich rozkładamy małe kawałki masła (ok. 2 łyżki) i pieczemy jeszcze 20 min. w 180 st.