mój
ulubiony
POLOmarket
E-SKLEP
Gazetki Promocyjne
POLOkarta i aplikacja
Strefa dla Biznesu
Kariera
Kontakt
Listy zakupowe
pl
en
de
Przepis na:
Kurczak pieczony
z cytryną i tymiankiem
Składniki przepisu:
1 kurczak
1 cytryna
łyżeczka suszonego tymianku
2 łyżki oleju
sól i pieprz
pół łyżeczki kurkumy
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
Kurczaka dobrze myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Smarujemy go olejem, nacieramy przyprawami i ziołami.
Cytrynę kroimy na cienkie plasterki i obkładamy nimi kurczaka.
Pokrojone w kawałki warzywa wrzucamy na blaszkę, oprószamy tymi samymi przyprawami co mięso, na nich układamy kurczaka.
Pieczemy w temp. 160 st. - grzanie góra-dół (bez termoobiegu) przez 1,5-2 godz. w zależności od wielkości kurczaka.
NEWSLETTER
ZAPISZ SIĘ
Odbierz swój POLOmagazyn!