mój
ulubiony
POLOmarket
E-SKLEP
Gazetki Promocyjne
POLOkarta i aplikacja
Strefa dla Biznesu
Kariera
Kontakt
Listy zakupowe
pl
en
de
Przepis na:
Małe tarty
śródziemnomorskie
Składniki przepisu:
1 ciasto francuskie
50 g pokrojonego w kostkę wędzonego boczku
2 jajka
200 ml gęstej śmietany
100 g fety
300 g pomidorków koktajlowych
2 łyżki pesto
bazylia suszona
sól i pieprz do smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
Z ciasta francuskiego wyciąć kółka i ułożyć w natłuszczonych foremkach do pieczenia.
W misce wymieszać jajka ze śmietaną, startym serem feta, wędzonym boczkiem, bazylią, solą i pieprzem.
Masę wlać do foremek z ciastem, dodać po 2-3 małe koktajlowe pomidorki i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 30 minut.
Przed podaniem udekorować listkami bazylii i pesto.
NEWSLETTER
ZAPISZ SIĘ
Odbierz swój POLOmagazyn!