Małe tarty
Przepis na:
Małe tarty
śródziemnomorskie
Składniki przepisu:
  • 1 ciasto francuskie
  • 50 g pokrojonego w kostkę wędzonego boczku
  • 2 jajka
  • 200 ml gęstej śmietany
  • 100 g fety
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki pesto
  • bazylia suszona
  • sól i pieprz do smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
  1. Z ciasta francuskiego wyciąć kółka i ułożyć w natłuszczonych foremkach do pieczenia.
  2. W misce wymieszać jajka ze śmietaną, startym serem feta, wędzonym boczkiem, bazylią, solą i pieprzem.
  3. Masę wlać do foremek z ciastem, dodać po 2-3 małe koktajlowe pomidorki i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 30 minut.
  4. Przed podaniem udekorować listkami bazylii i pesto.